• https://www.facebook.com/Atayurtyayinevi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905441604432
  • https://twitter.com/atayurtyayinevii
  • https://www.instagram.com/atayurtyayinevii
  • https://www.youtube.com/channel/UCsY1oU1zXjT-N59GjiSQDrQ
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle

Anasayfa


     İnsan Ticareti Töresi "BERDEL"

   
Ürün Kodu : 9786056981968
Üretici : ATAYURT Yayınevi
Fiyat : 210 TL (KDV Dahil)
Ürün Özellikleri
Basım Dili: Türkçe Basım Yeri: Türkiye - Ankara Sayfa Sayısı: 270 En / Boy: 15,00 / 23,00 cm Kağıt Cinsi: 2. Hamur Basım Tarihi: Haziran 2020
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

“Hiç kimseyi sevmiyordum evlendirildiğim zaman, daha çok küçüktüm. Belki büyüseydim severdim.” diyen ve evlendirilmeye zorlandığı o zamana takılıp kalmış kadının sözleri, bu çalışmanın ana hareket noktasıdır. Özellikle kadınların “töre” adı altında yaşadıkları travma ve hayal kırıklıklarını dile getirmek ve bundan sonra yaşanmaması için kamuoyunun dikkatini çekmek maksadı ile kitap haline dönüştürülen bu çalışma aslında bir doktora tezi olarak kaleme alınmıştır. Başından sonuna çok titiz ve bir o kadar da zorluklarla dolu bir çalışmanın eseridir. Çalışmaya katkı sağlayan berdel töresi mağdurlarının ortak isteği olan “yaşa- dıklarımızdan herkesin haberi olsun” dileklerini gerçekleştirebilmek için kitaplaştırılmıştır. Bu kitap, insanların çocuk yaşta değiş tokuş evliliğinin metası haline getirilmeleri ya da kan davalarını bitirmek için feda edilmeleri, gelenek görenek ya da töre ismiyle bu durumun vicdanileştirilmemesi için bir çığlık olma niyetindedir."

"Üvey annem karar verdi berdel olmama. Babam da fakirlik ve üvey annemden kurtulayım diye sesini çıkarmadı. Bir kilim, bir pamuk döşek, bir yorgan, bir yastık, bir tek kapı elbise dolabı. Altın falan yok.

Bir de nişan yüzüğü takıldı.”


 Kapıda ödeme için sipariş formunu doldurmanız yeterlidir. 
 * ÜCRETSİZ KARGO

Kredi kartı ile satın almak için; https://bit.ly/3d3Ih4b

 
 
Sipariş Formu
Ad Soyad
Sipariş Miktarı
e posta
Telefon
İl
Adres
NOT
 
 
 
   Sipariş sözleşmesinin tamamını okuduğumu ve anladığımı beyan ederim.
Takvim
OKUR KİTABEVİ